Omgeving

Onderhoud groen Oude Dorp door Professionals .
Het Amstelveens Gemeentelijk openbaar groen in het Oude Dorp word al jaren verzorgd door vertrouwde gezichten.
Trots op hun werk en dat zijn ze zeker van links naar rechts op de foto:
Frans Spronk 64 jr,  Arijan Thijssen 57 jr en Sjaak Tessel 53 jr  , de mannen die al jaren met veel plezier en toewijding het groen verzorgen in en om het Oude Dorp en in het bijzondere natuurgebied a.d. Amstelveense Poel, waar in een moerasachtige omgeving de meest uiteenlopende unieke en zeldzame kwetsbare planten en dieren voor komen.
Hierbij een aantal van deze bijzondere planten en dieren waaronder zonnedauw, nachtorchis, koningsvaren, zwanenbloem, gele ratelaar, moeraswolfsmelk, kievitsei, moerasspirea, koekoeksbloem, rolklaver, zegge, vergeet-mij-nietje, biezen, dotterbloem, boomblauwtje, brunella, fuut, ringslang en hermelijn.
Dat de mannen trots zijn op hun werk is begrijpelijk, want het is voor de bezoekers een feest met vakantiegevoel om als wandelaar genietend door dit prachtige natuurgebied te mogen lopen .

TuinadPoel2

 

Onderhoud Oude Dorp door vrijwiligers

Ook vrijwilligers dragen hun steentje bij , al jaren lang trekt elke Maandag Adelgund Jonkers bewoonster van het Oude Dorp gewapend met prikstok en vuilniszak door het Oude Dorp om zwerfvuil op te ruimen, een pluim heeft ze wel verdiend.

Straatjes

 

Amsterdamse Bos

amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos (oorspronkelijk: het ‘Boschplan’) is een kunstmatig aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam dat ligt tussen de Ringvaart bij Schiphol, en Amstelveen. Voor veel Amsterdammers is dit bos een mooie plek voor een lange wandeling op de vrije zaterdag of zondag. Het Amsterdamse Bos ligt vrijwel geheel in de gemeente Amstelveen (de grens loopt parallel aan de Bosbaan, iets ten noorden ervan). Het deel ten zuiden van de autosnelweg A9 lag vroeger in de gemeente Aalsmeer, maar de gemeentegrens tussen Amstelveen en Aalsmeer ligt nu bij de Bosrandweg. De gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van het bos.