Omgeving

HIERBIJ EEN COMPLIMENT in het algemeen voor alle werknemers van de afdeling Reiniging , Plantsoenen, Bestrating en andere afdelingen, die elke dag door weer en wind hun mannetje, vrouwtje staan, om Amstelveen in de conditie te houden zoals het is. In het bijzonder wil ik bedanken Auke Taconis, die ik sprak toen hij de batterijen achter uit de glasbak aan de Dorpsstraat aan het legen was. De glasbak was ernstig vervuild en ik vroeg aan hem of deze wel eens werd schoon gemaakt, hij reageerde daar zeer positief op en zei dat hij het aan zijn collega zou doorgeven. Binnen een paar dagen zag het er weer als nieuw uit. Zijn collega Johan Schenk, had met zijn mobiele stoomcleaner de entree van het Oude Dorp weer helemaal opgefrist. Als bewoner en voorzitter Big Oude Dorp en alle bewoners en ondernemers, onze dank voor deze simpele en eenvoudige communicatie en eigen initiatief van deze 2 ondernemende Gemeentewerkers, die het begrijpen. liefde hebben voor het werk waar ze mee bezig zijn en dat mag best gezegd worden.

Onderhoud groen Oude Dorp door Professionals .
Het Amstelveens Gemeentelijk openbaar groen in het Oude Dorp word al jaren verzorgd door vertrouwde gezichten.
Trots op hun werk en dat zijn ze zeker van links naar rechts op de foto:
Frans Spronk 64 jr,  Arijan Thijssen 57 jr en Sjaak Tessel 53 jr  , de mannen die al jaren met veel plezier en toewijding het groen verzorgen in en om het Oude Dorp en in het bijzondere natuurgebied a.d. Amstelveense Poel, waar in een moerasachtige omgeving de meest uiteenlopende unieke en zeldzame kwetsbare planten en dieren voor komen.
Hierbij een aantal van deze bijzondere planten en dieren waaronder zonnedauw, nachtorchis, koningsvaren, zwanenbloem, gele ratelaar, moeraswolfsmelk, kievitsei, moerasspirea, koekoeksbloem, rolklaver, zegge, vergeet-mij-nietje, biezen, dotterbloem, boomblauwtje, brunella, fuut, ringslang en hermelijn.
Dat de mannen trots zijn op hun werk is begrijpelijk, want het is voor de bezoekers een feest met vakantiegevoel om als wandelaar genietend door dit prachtige natuurgebied te mogen lopen .

TuinadPoel2

 

Voorjaarspaddestoelen (mei 2018)

Voorjaarspaddestoelen-1Voorjaarspaddestoelen-2Voorjaarspaddestoelen-3Voorjaarspaddestoelen-4Voorjaarspaddestoelen-5Voorjaarspaddestoelen-6

 

Vanaf het bruggetje Parklaan op het sprokkelpad.

sprokkelpad

Paddestoelen en sneeuwklokjes op de parkeerplaats.

parkeerplaats-1 parkeerplaats-2 parkeerplaats-3 parkeerplaats-4 parkeerplaats-5

Onderhoud Oude Dorp door vrijwiligers

Ook vrijwilligers dragen hun steentje bij , al jaren lang trekt elke Maandag Adelgund Jonkers bewoonster van het Oude Dorp gewapend met prikstok en vuilniszak door het Oude Dorp om zwerfvuil op te ruimen, een pluim heeft ze wel verdiend.

Straatjes

 

Amsterdamse Bos

amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos (oorspronkelijk: het ‘Boschplan’) is een kunstmatig aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam dat ligt tussen de Ringvaart bij Schiphol, en Amstelveen. Voor veel Amsterdammers is dit bos een mooie plek voor een lange wandeling op de vrije zaterdag of zondag. Het Amsterdamse Bos ligt vrijwel geheel in de gemeente Amstelveen (de grens loopt parallel aan de Bosbaan, iets ten noorden ervan). Het deel ten zuiden van de autosnelweg A9 lag vroeger in de gemeente Aalsmeer, maar de gemeentegrens tussen Amstelveen en Aalsmeer ligt nu bij de Bosrandweg. De gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van het bos.

Activiteiten in het Amsterdamse Bos kijk op de Boskalender.