Larissa en Imke Para-cycling

  Meer informatie Stichting VIPSport

16 en 17 maart 2019 Apeldoorn.

De huldiging van Larissa en Imke (links in het oranje) op het WK Para-cycling in Apeldoorn.

De Kudelstaartse piloot Imke Brommer behaalde met Larissa Klaassen een zilveren en een bronzen medaille op het wereldkampioenschap para cycling in Apeldoorn afgelopen weekend!

Op zaterdag werd het paralympische onderdeel de kilometer tijdrit op de tandem verreden. Op dit onderdeel ligt de focus bij het tandem duo wat nog geen jaar samen fietst. In januari hebben ze samen voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gereden en werd er een tijd op de klokken gebracht van 1.08.340. Twee maanden later op het WK werd hun snelste tijd aangescherpt tot 1.06.545 in de 7e rit van de 18 ritten die gereden moesten worden. De favorieten moesten in de laatste ritten rijden, maar alleen het Britse duo Thornhill/ Scot kon onder de tijd van de Nederlandse dames komen. Een mooie zilveren medaille was dus het resultaat.
Op de zondag stond het sprinttoernooi (200 meter) op het programma. Met een kwalificatietijd van 11.020 seconden (65 km/uur!) bereikten ze een tweede plek. Hierna volgde de kwartfinale tegen de Chinezen. Alle 2 de heats werden gewonnen met ruim verschil en hiermee was de halve finale bereikt. In de halve eindstrijd moest tegen de Australiers gereden worden voor een finaleplaats. De Aussies hadden in de kwalificatie een derde tijd neergezet, maar bleken in de 2 heats over meer wedstrijdervaring te beschikken. Zodoende werd de finale niet gehaald en moest er tegen de Belgische dames gestreden worden om het brons. Het Belgische duo is ook een zeer ervaren duo en in de beide heats werd door hen ook tactisch gereden. Toch konden Imke en Larissa in 2 heats de bronzen plak veilig stellen.
Een zeer succesvol weekend voor de Nederlandse dames op hun route naar de Paralympische Spelen in Tokyo waar ze voor goud gaan op de kilometer tijdrit!

In de Media.

Promotiefilmpje Paralympics Tokio 2020

MMF Steunt paracyclers Imke en Larissa – Mike Multi Foundation

Texelse Courant – Jumbo Texel hoofdsponsor Larissa Klaassen en Imke Brommer.

Jumbo Texel hoofdsponsor fietsster Larissa Klaassen – Texel-Plaza

Zilver voor Larissa en Imke op baan – Texelse Courant

Titel voor Larissa Klaassen en Imke Brommer – Texelse Courant

Larissa Klaassen traint voor Paralympische Spelen Tokyo – Texel-Plaza

Blinde Larissa Klaassen bleek na oproep NH-programma wielrentalent te zijn