Veel bromfietsers negeren rijverbod op Kazernepad

Geschreven door Amstelveenz en gepubliceerd op donderdag 14 juni 2018 om 13:50
Amstelveen – De politie krijgt regelmatig klachten over gevaarlijke situaties op het Kazernepad. Dit komt onder meer omdat bromfietsers en snorfietsers op het fietspad rijden terwijl dit niet mag. 
Veel bromfietsers negeren rijverbod op Kazernepad

Foto: AmstelveenZ
Amstelveen – De politie krijgt regelmatig klachten over gevaarlijke situaties op het Kazernepad. Dit komt onder meer omdat bromfietsers en snorfietsers op het fietspad rijden terwijl dit niet mag.

De politie meldt op Facebook dat er ondanks ‘duidelijke bebording’ wekelijks bekeuringen worden uitgedeeld aan bromfietsers en snorfietsers, die ondanks het verbod toch met hun motor aan over het Kazernepad rijden. Elektrische fietsen zijn wel toegestaan op het zogenoemde ‘onverplichte’ fietspad. Maar zij moeten zich volgens de politie wel realiseren dat het vooral in de ochtend en in de avond heel druk is waardoor ze hun snelheid moeten aanpassen.

Toezicht

Omdat veel bromfietsers en snorfietsers het verbod negeren, zal de politie gedurende de komende periode opnieuw toezicht gaan houden op het Kazernepad. De agenten worden hierbij ondersteund door de handhavers van de Gemeente Amstelveen.