Cherry Blossom Festival

In het Amsterdamse Bos is jaarlijks het Cherry Blossom Festival, ter ere van de start van de lente. Tijdens dit twee weken durende festival bloeit de Japanse kers tussen eind maart en eind april en is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. De Japanse gemeenschap van Amstelveen viert er dan Hanami Matsuri (letterlijk vertaald: Kersenbloesemfeest) Wil je de bloesempracht zelf ervaren zoals de Japanners dat ook doen, kom dan met je vrienden picknicken en geniet van de lente.

Feest van de lente

Het Japanse Sakura (Kersenbloesemfestival) markeert de start van de lente. Volgens traditie vieren families en vrienden dit met een picknick onder de kersenbomen die in bloei staan. De gemeente Amstelveen organiseert dit festival voor de Japanse gemeenschap, als dank voor de schenking van 400 kersenbomen in 2000. Geniet van Japanse hapjes & drankjes en culturele gebruiken. Lees de handige tips hieronder, zodat je de drukte kunt vermijden.

Handige tips voor de bezoekers tijdens bloeiperiode

– In het weekend is het heel druk en doordeweeks wat rustiger
– Kom lopend of met de fiets
– Er zijn parkeerplaatsen op ongeveer 15 a 20 minuten lopen van het Bloesempark
– De route naar het park wordt met bordjes aangegeven
– Er is geen wc of watertappunt bij het Bloesempark aanwezig
– Ga goed voorbereid op pad en neem een flesje water mee als het warm is
– Honden zijn van april t/m oktober niet welkom in het Bloesempark
– 7 april is het (deels) besloten Cherry Blossom Festival van de gemeente Amstelveen en is het niet mogelijkom  het eerste deel van het festival niet het Bloesempark te bezoeken.
– De natuur bepaalt de bloeitijd.  Wil je een vraag stellen ga naar onze facebookpagina
– Poel’s up is tijdens de bloeiperiode speciaals geopend en ligt dichtbij het Bloesempark. Ga voor de openingstijden en de locatie naar de website. 

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar het Bloesempark te gaan:
– Metro 51 naar Stadshart Amstelveen en dan ca. 25 minuten lopen.
– Tram 5 naar Amstelveen Binnenhof en ongeveer 20 minuten lopen.
– Je kunt ook met de bus: lijn 170 of 172 naar Keizer Karelplein en dan via het Raadhuis van Amstelveen en dan ongeveer 20 minuten lopen.