Rijwielhandel Zegwaard sluit deuren na ruim 80 jaar

Geschreven door Amstelveenz en gepubliceerd op woensdag 21 maart 2018 om 14:57
AMSTELVEEN – Rijwielhandel Zegwaard in het Oude Dorp van Amstelveen sluit eind maart na ruim 80 jaar de deuren. ‘Mijn vader is de zaak in 1937 gestart, het is nu mooi geweest’, zegt Henk Zegwaard. Hij is voornemens het pand te verkopen en gaat genieten van zijn pensioen. 

Rijwielhandel Zegwaard sluit deuren na ruim 80 jaar
Geschreven door Amstelveenz en gepubliceerd op woensdag 21 maart 2018 om 14:57

Rijwielhandel Zegwaard sluit deuren na ruim 80 jaar
Foto: Rijwielhandel Zegwaard in het Oude Dorp
AMSTELVEEN – Rijwielhandel Zegwaard in het Oude Dorp van Amstelveen sluit eind maart na ruim 80 jaar de deuren. ‘Mijn vader is de zaak in 1937 gestart, het is nu mooi geweest’, zegt Henk Zegwaard. Hij is voornemens het pand te verkopen en gaat genieten van zijn pensioen.

Zegwaard is een van de langstzittende ondernemers van het Oude Dorp. Henk runde de zaak 40 jaar, evenals zijn vader. ‘Mijn vader is in het harnas gestorven. Dat zag ik niet zo zitten. Ik wil nog even genieten’, zegt de vriendelijke Henk.

Zegwaard deed de laatste jaren alleen nog fietsreparaties en had een grote schare trouwe klanten, die hem zeker gaan missen. Zegwaard had zo’n twintig jaar een showroom aan de overzijde van de winkel, waar vandaag de dag lunchroom La Gare zit. Door een aangekondigde huursverhoging en toenemende internetconcurrentie besloot Zegwaard niet langer nieuwe fietsen te verkopen zich te richten op reparaties.

Henk werkt al langer toe naar het afscheid en speelde vorig jaar al met de gedachte te stoppen. Op vrijdag 30 maart neemt Henk afscheid van de ondernemers in het Oude Dorp met een borreltje in Café Thijs.