bbA wil sfeer en kleine winkels terug in Oude Dorp

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen verlangt terug naar het Oude Dorp van weleer. De partij van fractievoorzitter Jitze Bakker wil zich inzetten voor een sfeervolle benutting van de ruimte die vrijkomt na het aanleggen van de nieuwe overkapping over de A9.

De fractievoorzitter van bbA kijkt in een persbericht terug op alle winkeltjes die zich in de jaren ’60 in het Oude Dorp hadden gevestigd. Hoewel hij begrijpt dat de tijd voor deze zaken niet terug te draaien valt, is hij ervan overtuigd dat de sfeer van vroeger wel terug te krijgen is met nieuwe kleine winkeltjes.

Overkapping
Bakker licht toe: “Samen met de Amstelveners wil bbA een visie op de toekomst van het Oude Dorp ontwikkelen, zodat de Amstelveners hun oude dorpscentrum terugkrijgen. Want er komt – als de overkapping klaar is – een totale verandering. Hier liggen kansen. Er komt ruimte vrij en die mag niet zomaar met een paar flats worden bebouwd. De parkeerplaatsen, op de plaats waar ooit het hart van Amstelveen was, zijn me een doorn in het oog. Er moet gekeken worden naar een passende bebouwing en voorts naar een structurele aanpak van het functioneren van het dorpscentrum.”

Werkgroep
Bakker wil dan ook een werkgroep opstellen die zich moet verdiepen in de inrichting van het Oude Dorp. De fractievoorzitter hoopt op een vertegenwoordiging van bewoners die het dorpshart van 50 jaar geleden hebben meegemaakt, nieuwe bewoners, ondernemers, architecten en deskundigen. Hij twijfelt niet aan het potentiële succes van het project: “Daarvoor zijn er genoeg signalen. Evenementen in het Oude Dorp zijn altijd een succes. De horecagelegenheden lopen na vijven vol. De kerstzang op het pleintje voor de kerk trok bijna 2000 mensen.”

Bron: Amstelveenz