GEBOORTEAKTE AMSTELVEEN | 25 T/M 28 MEI 2017

Van 25 tot en met 28 mei 2017 exposeert Museum Jan van der Togt de perkamenten ‘geboorteakte’ van Amstelveen uit het jaar 1399. Het document is het historische bewijs van het ontstaan van de stad. 

Een ochtend, 618 jaar geleden. De Amstel schittert in het vroege licht. Koen van Oosterwijk kijkt uit over het land en haalt diep adem. Hij wordt door Graaf Aelbrecht benoemd tot de allereerste Ambachtsheer van de Ambachtsheerlijkheid Amstelreveen. We schrijven 25 mei 1399, de geboorte van Amstelveen.

De onthulling van de akte vindt plaats op dinsdag 23 mei. Om 16.30 uur is de ontvangst in de Huiskamer van Amstelveen in het Raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1). Daar wordt kort stilgestaan bij de geschiedenis en herkomst van de akte. Aansluitend wordt de officiële en feestelijke onthulling verricht in het op loopafstand gelegen Museum Jan van der Togt.

Op de verjaardag van Amstelveen, 25 mei, krijgen bezoekers 50 % korting op de entreeprijs van het museum (normaal 8 euro, museumkaart gratis).