Onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging A9 Amstelveen

AMSTELVEEN – Rijkswaterstaat gaat tussen half januari en eind februari 2017 diverse boringen uitvoeren in de bermen en het asfalt van het Amstelveense deel van Rijksweg A9, om te zien of er verontreinigde stoffen of archeologische resten in de grond zitten. 

De werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de toekomstige verbreding van de A9. In en langs de bermen van de A9 worden in de genoemde periode handmatig boringen gedaan. Ook worden machinale boringen door het asfalt gedaan tussen het Oude Dorp en het Stadshart. Deze boringen gebeuren met behulp van twee boorwagens en vinden ’s nachts plaats.

Overlast
Tijdens de boorwerkzaamheden worden op de A9 wisselend linker of rechter rijstroken afgesloten. Waar nodig worden rijdende afzettingen ingezet om het verkeer te waarschuwen. De boorwagens veroorzaken enige geluidsoverlast. Voor het verkeer wordt weinig tot geen hinder verwacht.

A9 Amstelveen
Rijkswaterstaat verbreedt over enkele jaren de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar 4 rijstroken per rijrichting en gedeeltelijk een wisselstrook. De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken moeten ervoor zorgen dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In Amstelveen wordt de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met twee overkappingen: een ter hoogte van het Oude Dorp en een ter hoogte van het Stadshart. ‘Op andere plaatsen langs de weg bouwen we in totaal 12 kilometer aan geluidsschermen. Het werk aan de A9 Badhoevedorp-Holendrecht start naar verwachting in 2019 en is klaar tussen 2024 en 2026.’

Bron: Amstelveenz