Sloop woningen in Oude Dorp voor verbreding A9

AMSTELVEEN – Een rijtje huurwoningen aan de Middeldorpstraat in het Oude Dorp van Amstelveen gaat al vanaf 1 september 2016 tegen de vlakte in verband met de toekomstige verbreding van Rijksweg A9. 

Het betreft acht huurwoningen  die reeds in 2009 en 2010 door Rijkswaterstaat werden aangekocht en dicht tegen de A9 aan liggen, aan de zijde waar het Kazernepad (fietspad, museumtramlijn) de snelweg overbrugt.

Van grasveld tot bouwterrein
Het terrein waar de woningen staan, zal tot de start van de werkzaamheden aan de A9 in 2019 dienstdoen als grasveld, waarna het vanaf 2019 als A9-bouwterrein in gebruik wordt genomen.

Verpaupering
De woningen aan de Middeldorpstraat (nr 22-36) worden nu al gesloopt omdat Rijkswaterstaat en de gemeente de woningen niet willen laten verpauperen. Wettelijk kon de vergunning om de woningen tijdelijk te verhuren, zoals de afgelopen 7 jaar het geval was, niet meer worden verlengd en om leegstand, verpaupering, criminaliteit en onveiligheid te voorkomen gaan de woningen dus plat.

Sloop in 3 weken
De sloop van het rijtje woningen start op 1 september 2016 en duurt ongeveer drie weken. Het terrein wordt vervolgens geëgaliseerd, voorzien van een nieuwe bovenlaag en  ingezaaid met gras. Tijdens de sloop wordt door Rijkswaterstaat zoveel mogelijk rekening gehouden met omwonenden. Omwonenden zijn per brief door de gemeente geïnformeerd.

Bron: Amstelveenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *