10 dingen die je maar kan weten over het Zwembad aan de Poel

Newz | 23 augustus 2016

AMSTELVEEN – Het drijvende zwembad is gisterenavond vanuit het Amsterdamse Bos over de weg naar Amstelveen vervoerd en wordt vandaag op z’n plek in De Poel gelegd. 10 vragen en antwoorden over het veelbesproken zwembad. 

1. Wie heeft het zwembadplan aan de Poel bedacht?
De Amstelveense VVD. Het plan werd in de gemeenteraad volmondig omarmd door D66, BBA, PvdA en het CDA.  Alleen GroenLinks, SP, Ouderencombinatie en ChristenUnie waren tegen.


2. Waar kom het zwembad vandaan?
Het zwembad is ontwikkeld in opdracht van Waternet (door Van der Giesen Architecten) en lag sinds Sail 2010 in Amsterdam, eerst bij muziekgebouw Aan ’t IJ  en later in rivier de Amstel voor het kantoorgebouw van Waternet onder de naam ‘Bad Buiten’. Het bad werd in 2014  gesloten omdat er geen vergunning meer werd verleend. Daarna stond het te koop voor 450.000 euro: gemeente Amstelveen zou het gekocht hebben voor een lager bedrag.


32823_fullimage_Impressiefoto-BadBuiten-helicopterview-270x150_310x160

3. Hoeveel mensen kunnen in het zwembad?
Maximaal zo’n 20 tot 25, ook al kunnen anderzijds 40 mensen (zittend op de rand) tegelijk pootje baden. Inclusief pontons kunnen meer dan honderd recreanten van de totale voorziening gebruik maken.


4. Kan je er wel serieus in zwemmen?
Nou serieus… Het zwembad kent een afmeting van 18 bij 5 en is 1.35 diep. Duiken is niet toegestaan.


5. Wat kost dit zwembadplan Amstelveen nou?
De aanvankelijke kosten voor gemeente Amstelveen waren geraamd op 755.000 euro, maar dat bleek al snel te weinig. Inmiddels zou er al een prijskaartje van 820.000 euro aan hangen, als het niet meer is. De transportkosten van het 330.000 kilo wegende zwembad bedroegen al bijna anderhalve ton.


6. Waarom wordt het zwembad nu pas in Amstelveen neergelegd?
Het plan was het bad voor deze zomer te openen, maar op last van de rechter werden de werkzaamheden dit voorjaar stilgelegd vanwege de vermeende aanwezigheid van de vissoort de kleine modderkruiper. Door de wekenlange vertraging werd het transport over de zomer heen getild.


7. Wanneer gaat het zwembad open?
Het bad zal door de opgelopen vertraging pas in het voorjaar van 2017 operationeel worden, de naam van het zwembad wordt in oktober bekend.


8. Moet je straks betalen om erin te komen?
Ja, er zal entree geheven worden om het zwembad te kunnen bezoeken.


9. Wie gaat het zwembad exploiteren?
Rob en Melissa de Ruyter, eigenaar van trampolineparadijs Jumpers in Amstelveen Zuid worden verantwoordelijk voor de exploitatie en hebben ook de intentie een sup-club (stand up paddling) te starten op De Poel.


10. Komt er ook horeca bij het zwembad?
Ja, het plan is om een horeca-paviljoen bij het zwembad te gaan exploiteren.

Bron: Amstelveenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *