‘SUP-club’ bij drijvend zwembad aan De Poel

Newz | 14 juni 2016

AMSTELVEEN – Rond het drijvende zwembad aan De Poel, dat in het voorjaar van 2017 wordt geopend, komt een speciale SUP-locatie. SUP (Standup Paddling) is een wereldwijd snelgroeiende watersport. Het Amstelveense ondernemersechtpaar Rob en Melissa de Ruyter van Jumpers Indoor (trampolineparadijs in Amstelveen Zuid) gaan het zwembad en de SUP-club exploiteren. 

Ook wordt gedacht aan andere outdoor-activiteiten nabij het terrein, zoals bootcamps. ‘Maar zwemmen en suppen worden de hoofdactiviteiten,’zegt Rob de Ruyter. Op termijn zal ook een laagdrempelig horeca-paviljoen onderdeel gaan uitmaken van de plannen en is het de bedoeling dat de locatie 12 maanden per jaar bezocht kan worden en zich dus niet beperkt tot de zomermaanden. De locatie rond het nieuwe zwembad aan de Poel moet een nieuwe recreatie-hotspot worden.

Capaciteit 150 mensen
Door stillegging van de werkzaamheden rond het zwembad aan De Poel dit voorjaar lukt het niet meer al deze zomer het drijvende zwembad te openen. Eind juli worden de gigantische zwembadpontons vervoerd en op de plek neergelegd, daarna zijn nog 4 tot 6 weken benodigd voor aanvullende werkzaamheden. Het zwembad zelf biedt ruimte aan circa 25 mensen, maar met de omliggende pontons is er een capaciteit van circa 150 mensen. De verwachting is dat de toegangsprijs voor het zwembad tussen de 3 en 5 euro zal liggen. De sup-prijzen (boards en wetsuits zijn voorhanden) zullen mogelijk tussen de 10 a 15 euro liggen (voordelige tarieven voor groepen).

Verzin een naam
Ondernemers Rob en Melissa de Ruyter hebben veel zin in hun nieuw avontuur: zij zoeken echter nog wel een nieuwe naam voor het complex dat dus in het voorjaar van 2017 wordt geopend. Amstelveners kunnen tot 1 augustus 2016 meedenken over de naam en deze insturen naar communicatie@amstelveen.nl 0.v.v. naam Zwembad aan de Poel. De winnaar van de naamprijsvraag krijgt een SUP-arrangement voor 10 personen inclusief barbecue aangeboden in het nieuwe (en eerste) Amstelveense outdoor SUP- en zwemseizoen.

Bron: Amstelveenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *