Werkzaamheden zwembad in de Poel hervat

Newz | 1 juni 2016

AMSTELVEEN – De werkzaamheden aan het zwembad in de Poel worden hervat. Ze waren eerder gestaakt wegens eventueel aanwezige ‘modderkruipers’, een levende vissoort. De aanleg van het zwembad zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de vissoort, maar de modderkruiper is na twee ecologische onderzoeken niet gevonden. 

Geen ontheffing
Omdat er geen enkele modderkruiper gevonden is heeft De Raad van State de schorsing van de werkzaamheden van het zwembad in de Poel opgeheven. Dit betekent dat de gemeente de voorbereidingen voor plaatsing van vijf pontons waaronder één zwembadponton kan hervatten. De aannemer gaat zo snel mogelijk beginnen met baggeren binnen de inmiddels aangelegde damwand in de Poel. Daarnaast is de gemeente in overleg met de transporteur om het bijzondere transport van de pontons, deels door het Amsterdamse Bos, opnieuw in te plannen.

Open in de zomer
De gemeente geeft als doelstelling aan nog deze zomer open te gaan. Daarbij wordt er rekening gehouden dat het evenementenseizoen in het Bos gestart is waarvoor terreinen en wegen toegankelijk moeten zijn. Tijdens het transport worden namelijk voor de veiligheid wegen afgezet.

Bron: Amstelveenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *