Horeca niet unaniem blij over nachtvergunning

De horeca in Amstelveen ziet over het algemeen weinig voordelen in een nachtelijke openstelling van café’s. Ondernemers wijzen er op dat veel neringen in woonwijken liggen, waar omwonenden niet zitten te wachten op nog langer open blijven in het weekend. D66 en GroenLinks hebben hun vreugde geuit over de proef die B&W gedurende een jaar willen nemen met ruimere openstelling.
Die geldt dan alleen voor café’s die aan de pilot willen meedoen. 

Voordelen zijn er misschien wel, maar die hangen af van de locatie waar een bedrijf is gevestigd, zeggen horecamensen. Zij constateren ook dat personeel na de vrijdag en de zaterdag langer moet werken als de café’s tot 05.00 uur open blijven. En dat brengt natuurlijk kosten met zich mee.

In het Oude Dorp, met heel veel horeca in een vrij klein gebied, vrezen bewoners meer overlast als de bedrijven wordt toegestaan langer open te blijven.

Volgens eigenaar Jaap Buijs van café The Pub aan de Lindenlaan liggen de meeste horecazaken in woonwijken. “Overlast is er altijd door late sluiting in de weekends en die neemt door verlate sluitingstijden alleen maar toe”, zegt hij. “Maar voor de ene gelegenheid is langer open blijven gemakkelijker dan voor de andere.” Hij is overigens niet blij met een splitsing binnen horeca Amstelveen, omdat bedrijven
die het zich – mede door hun locatie – kunnen permitteren langer open te blijven dan ten opzichte van andere een bevoorrechte concurrentie positie krijgen. “Ik vind dat voor alle horeca dezelfde regels moeten gelden.”

Hij vraagt zich ook af hoe het moet met de café’s die geen rookkamer hebben.
“Ook na 03.00 uur wordt daar dan buiten gerookt. Of mag dat dan weer binnen gebeuren? Ook na 03.00 uur blijven er gasten in- en uitlopen. Volgens mij wordt het heel lastig allemaal.”

Bron: Amstelveen.blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *