Voor de zomervakantie drijvend zwembad(je) bij Amstelveense De Poel gereed.

 AMSTELVEEN – De gemeente heeft het streven om voor de zomervakantie het nieuwe drijvende zwembad(je) bij De Poel gereed te hebben.

De voorbereidende werkzaamheden voor het drijvende zwembad starten deze week, met het neerleggen van rijplaten en het aanbrengen van een slibscherm. Vanwege flora- en fauna-aspecten worden gerichte maatregelen genomen. 

Transport
De voorbereidingen vergen volgens de gemeente veel tijd. Zo is er aanvullend onderzoek gedaan hoe het transport van het bad naar de Poel moet plaatsvinden.  Het streven is dit transport eind april te laten plaatsvinden. Uit gemeentelijke stukken blijkt dat alleen het vervoer om het drijvende zwembad op z’n plek te krijgen meer dan een ton (110.000 euro) kost.

Omarmd
Met het project, dat vorig jaar april werd omarmd door de Amstelveense fracties van VVD, D66, bbA, PvdA en CDA zijn ontwikkelkosten van circa 7,5 ton euro gemoeid. De SP, GroenLinks, ChristenUnie en Ouderencombinatie waren tegen het zwembad, waar zo’n 25 mensen in kunnen en waar entree voor zal worden geheven.

Exploitatie
De gemeente heeft ook aanvullend geluidsonderzoek gedaan. De gesprekken met de beoogde ondernemer die het zwembad gaat exploiteren bevinden zich in een afrondende fase. De ondernemer staat in de startblokken, zo meldt de gemeente.

Bron: Amstelveenz 16 Maart 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *